Nos, ez így elsőre nem épp pénztárcabarát étel, de nagyon ki szerettem volna már próbálni, ezért úgy döntöttem ma megengedem magamnak. Meg aztán nem ez lesz a jellemző a receptekre. Ami kell hozzá: Csirkemell, kék kagyló, bulgur, paradicsom, pritaminpaprika, hagyma, fokhagyma, sáfrány, citrom, fehérbor, csirke alaplé.
Az elkészítés nagyon egyszerű: A csirkét kockázom, olívaolajon pirítom. Amikor már szépen kifehéredett, jöhet rá a hagyma, fokhagyma. Jól összeforgatom, majd jöhet rá a paradicsom, és a paprika. Utána a kagyló. Sóval, borssal, és egy kis oregánóval ízesítettem. Öntöttem rá kb 1 dl száraz fehérbort, és vártam amíg nagyjából elforrta magát. Most kell bele szárazon a bulgur. Kicsit pirítom, és felönthetjük kb 3,5-4 dl alaplével. Mehet bele a sáfrány, egy gyors keverés, majd fedő alatt, lassú tűzön kb. 30 perc alatt kevergetés nélkül készre főzöm. Ennyi. Ha kész, egy kevés citromlével meglocsolom.
A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy mivel nem találtam meg a húsleveskockát, gondoltam némi forró víz, és ételízesítő is megteszi alaplé gyanánt. Nem is lett volna ezzel gond, ha nem tolom túl a vegetát. Így aztán a sójára nem lehet panasz! :) Szóval erre tessék figyelni. Egyébként a fűszerezés lehet egyéni ízlés szerint is, és a tengeri herkentyű is elhagyható ha valaki nem szereti. Ja, és azért csak majdnem paella, mert a diéta miatt kihagytam a zöldborsót, és a rizs helyett bulgurt használtam. Mint az alsó képen látjuk, 1 adag ételben kb. 44g szénhidrát, 11g zsír (aminek nagy részre az olajból származik), és 385 kalória van. Ellenben tartalmaz közel 28g fehérjét. Tökéletes diétás ebéd. Jó étvágyat. :)