Fogyassz egészséggel

"Szénhidrátmentes" pizza

2016. június 04. 16:43 - RagóPisti

pizza2.jpg

Az idézőjel azért van, mert azért akad benne, de minimális. Figyelem, a kalória, és a zsír mennyisége viszont soknak mondható, tehát ez a pizza, maximum 1 étkezés/nap. Viszont az lehet akár a vacsoránk is, ha napközben figyeltünk a többire. De nézzük miről is van szó.

A titok nyitja, az útifű maghéj. Nem volt alternatívám a tésztára, pedig nagyon szeretem akár a pizzát, vagy az olasz tésztaféléket. Aztán tegnap este írt egy kedves ismerősöm (puszi Juli), hogy talált, és kipróbált egy "szénhidrátmentes" tészta receptet. Először nézzük ezt. Ami kell hozzá: 25g útifű maghéj, 120ml kókusztej (helyettesíthető zsírszegény tejjel), 1db tojás, és egy csipet só. A tejet, a tojást, és a sót összekeverem. Ezt megtehetjük botmixerrel is, de én egy sima habverővel megoldottam. Aztán az egészet ráöntöm a maghéjra. Itt kell egy kis tempó, mert elég hamar "dermed". Szilikonos sütőpapírra öntöm, pizza formára alakítom, és 160 fokos előmelegített sütőben, 10 percet sütöm. Megvárom míg kihűl, és lehúzom a papírról. Ennyi. Ebben a formában a tészta tartalmaz 15g zsírt, és 221 kalóriát, viszont csak 1,9g(!!!!) szénhidrátot. Ha felvágjuk csíkokra, akkor el tudom képzelni bármilyen feltéttel, tésztaételként is.

Ami meg a tölteléket illeti, az már mindenkinek egyéni. Én csirkemellet tettem bele, olajbogyót, és némi sajtot. Csináltam egy paradicsomos szószt, ezúttal sűrített paradicsomból. A helyi CBA-ban találtam olyat, amiben csak 3,5g cukor van 100 grammonként. Ezt azt hiszem bőven belefér. Azért nem szerepel a listában, mert amik itt vannak a rendszerben azok mind magasabb értékkel bírnak. Szóval az összértékhez számoljunk hozzá még 3,5g szénhidrátot. A vége így is összesen 7,2g lesz, ami elenyésző mennyiség, pláne ekkora adagnál. 19,4g zsír mellett kapunk 51,2g fehérjét, ami kimagasló érték. Tessék kipróbálni, mert isteni finom. :) pizza.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyasszegeszseggel.blog.hu/api/trackback/id/tr1008779688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása