Fogyassz egészséggel

Tortilla egészségesen

2016. május 11. 22:37 - RagóPisti

wp_20160510_16_49_16_pro.jpg

Nagy kedvencem a gyors kaja (kinek nem), és ezen belül is a gyros, dürüm, kebap, döner, és még ki tudja milyen néven nem illetett török-görög falatozók. A diéta miatt úgy gondoltam erről le kell mondanom, de azért van egy egészségesebb verzió is. Figyelem, egy szigorú diétába nem feltétlenül passzol, de ebédre nálam bőven belefér egy adag. Nézzük a hozzávalókat.

Kell hozzá csirke hús, jelen esetben felső comb filézve. Jégsaláta, paradicsom, uborka, újhagyma. Itt lehet variálni még paprikával, lilahagymával, esetleg cikóriával, szóval csak a képzelet szab határt. Az öntet nálam tzatziki volt, amihez kell zsírszegény joghurt, kefir, fokhagyma, uborka, só, bors, kevés olívaolaj. A tésztához teljes kiőrlésű tönkölyliszt, sütőpor, és némi víz.

Tészta:

Kb 300g tönkölyliszt, egy kevés sütőpor, és annyi langyos víz amennyit felvesz (ez nálam kb. 1-1,5 deci), valamint só. Jól összegyúrjuk, majd 4 egyforma gombócot formálunk belőle. Kör alakúra nyújtjuk (már amennyire tudjuk), és egy forró, száraz serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Akkor jó, ha hólyagosodik sütés közben. Figyelem, nem kell neki sok! Ha kész, tányérra szedjük, és letakarjuk egy alufóliával, hogy ne száradjon ki.

Töltelék:

A húst filézem, csíkozom, kicsit sózom, majd egy grillserpenyőben kevés olívaolajon (olaj helyett lehet kókuszzsírt is használni) megsütöm. Találtam mézes-mustáros páckeveréket a szekrény alján, szóval előtte ebben álltak kicsit combok. A saláta hozzávalóit csak összevágom, és egy tálban összekeverem. Némi só, és egy kevés olívaolaj kíséretében hagyom pihenni. 

Öntet:

A tzatziki rém egyszerű. Fél kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszelek (én nem pucolom meg, de ha akarod pucolva is jó), kinyomkodom a vizet belőle, majd összekeverem a joghurttal, és a kefirrel. Egy gerezd fokhagymát reszelek bele, majd só, kicsi bors, és pár csepp olívaolaj. Ennyi. Ha szereted, tegyél bele egy kis kaprot. Kellemes ízt ad az öntetnek.

Utána már csak bele kell pakolni a tésztába, és összehajtani. Én megszórtam egy kevés cayenne borssal, csak hogy pikánsabb legyen. Ami a lényeg, egy adag 465 kalória, 65,6g szénhidrát. Ez határeset, de ebédre belefér. ellenben 33,6g fehérje, ami igazán kiváló érték. Láthatjátok, ez sem tökéletes forma, de nagyon finom, és egészségesebb mint az utcán kapható társai. Jó étvágyat. :) 

durum.png

 

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyasszegeszseggel.blog.hu/api/trackback/id/tr518708410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása