Nem a szokványos értelemben vett töltött paprikáról van szó, hanem egy saját kis "kísérletezgetés" eredménye. A kép önmagáért beszél. :)
Én csirkecombbal csináltam, de ha van darált hús, az még jobb megoldás. A húst sózom, borsozom, és némi gomba társaságában olívaolajon készre pirítom. Készítek egy paradicsomszószt. Jobban szeretem mint a sűrített konzerveket, mert egyrészt jóval alacsonyabb a cukortartalma, és mindenféle adalékanyagtól mentes. Ha valakinek nem elég édes, az folyékony édesítővel, vagy nyírfacukorral édesíthet rajta. Szóval, 4 közepes paradicsomot az egyik "csúcsán" x alakban bemetszek, majd forró vízbe teszem őket úgy fél percre. Ha kész, kiveszem a vízből, és lehúzom a paradicsomok héját. Egy késsel apró darabokra vágom, hogy minél könnyebb legyen szétfőzni. Kevés hagymát, lassú tűzön üvegesre párolok, majd mehet rá a paradicsom. Fokhagymával, és ízlés szerint fűszerezem. Én a bazsalikom, oregánó, kakukkfű trió mellett tettem le a voksom. Ha minden belekerült, fedő alatt lassan készre főzöm. Néha keverjük át, nehogy odaégjen. Ha nem szeretjük kicsit darabosan, egy botmixerrel simára keverhetjük.
A paprikákat félbevágom, és kimagozom. A húst, és a gombát összekeverem a paradicsomszósszal. Mehet egy adag hús a paprika aljába, majd két vékony szelet mozzarella sajt (light). Újabb adag töltelék, és a tetejére a light trappista sajt. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a paprika kellemesen megpuhul. Mindenféle köret nélkül, csak így magában fogyasztottam. Az íze mennyei!
Hiába a light mozzarella, egy adag zsírtartalma így is viszonylag magasnak mondható. Ezen faraghatunk, ha comb helyett csirkemellet használunk, vagy a 7% zsírtartalom alatti darált pulyka húst. Viszont a szénhidrát mindössze 12g, a fehérje pedig közel 34g, ami igazán kiváló érték. Ha sokalljuk a zsírmennyiséget, a mozzarella elhagyható. Igaz így veszítünk közel 8g fehérjét, és csak 3,5g zsírt. Szóval, ha csak nem "spártai" módszerekkel diétázunk, ennyitől nem lesz semmi bajunk. :)