Fogyassz egészséggel

Triplán sajtos csirkemell, rebarbarakompóttal

2016. május 12. 21:09 - RagóPisti

wp_20160506_20_43_45_pro.jpg

Ez az étel olyan jól sikerült, hogy kétszer is kellett csinálnom belőle egy héten belül. Mondjuk tény, nekem is egyből a kedvencem lett. De nézzük a hozzávalókat, és az elkészítést.

Ami kelleni fog. Pritaminpaprika, cukkini, gomba, spárga, póréhagyma (cserélhető újhagymára, vagy lilahagymára), rebarbara, csirkemell, Cottage Cheese, Karaván füstölt sajt, trappista sajt, szójaszósz, kevés száraz fehérbor. És akkor nézzük hogy készül.

Töltelék

A paprikát kockázom (lehetőleg minél kisebbre), egy fél cukkinit karikázok majd csíkokra vágok, a póréhagymát is karikázom, és némi olívaolajon elkezdem összepirítani az egészet. Sóval, borssal, és tárkonnyal ízesítem. Ha megpuhultak a hozzávalók levesszük a tűzről, és egy nagyobb tálba tesszük, amiben könnyedén lehet majd keverni. Jöhet a Cottage Cheese. Aki nem ismerné, ez egy túrós állagú zsírszegény sajt. Pontosan azért ez kerül bele, mert a sima krémsajt nagyon zsíros, és az nem fér bele a diétába. A Lidl-ben nagyjából 200 Ft körüli áron megtalálható a 200g-os doboz. A végén belereszeljük a Karaván sajtot, de figyeljünk, ez tényleg csak az íze végett kell. Én nem tettem bele a 10 dekás darabot. Összekeverjük, és jöhet a csirke.

Csirkemell

Az 1kg csirkemell nagyjából 4db. Egészben hagyjuk, és a közepénél csinálunk egy bevágást rajta, úgymond "zsebet" vágunk a mellbe. Próbáljunk minél mélyebben, és szélesebben, hogy sok töltelék beleférjen, de vigyázzunk nehogy átvágjuk. Ha ez megvan sózzuk, borsozzuk kívül belül, és jöhet bele a töltelék. Egy kiolajozott jénaiba teszem a betöltött húsokat, és mehet rá a trappista sajt. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütöm. 

Köret

Zöld spárgát használtam amit úgy kell "megtisztítani", hogy a spárga szálat egyszerűen elkezdem tördelni. Elvileg (és gyakorlatilag is) ott fog elpattanni, ahol a vastagabb fás szár, és zsenge finom rész találkozik. Mondjuk lényeg, hogy ne a tetejét kezdjük el hajtogatni... Ha ez megvan, akkor készítek a gyors pácot. Szójaszósz, egy gerezd fokhagyma, és pár csepp olívaolaj. Ebben kicsit megáztatom a spárgákat, majd forró grillserpenyőben megsütöm őket. Isteni finom!  A gombát, és a cukkini másik felét felvágom tetszés szerint, és olajon, némi só, és bors kíséretében elkészítem.

Rebarbarakompót

Ez csalóka, mert bár nem kompót, az állaga hasonló lesz. Figyelem, nagyon hamar puhul. Felvágom a rebarbarát kb. 1-1,5 centis darabokra, és kevés olívaolajon átpörgetem, némi só kíséretében. Ez azért kell, hogy kicsi levet eresszen. Tényleg csak 1-2 perc, és már mehet is rá a fehérbor. Így pároljuk még egy kis ideig. Észre fogjuk venni, hogy kisebb darabok elkezdenek "pépesedni". Ha nagyon savanyú, akkor folyékony édesítőszerrel korrigálhatjuk. Minimális (1 kk, vagy még kevesebb) tönkölyliszttel sűrítem, Ha a nagyobb darabok is puhák, elkészült a kompót.

Már csak tálalni kell, és jóízűen elfogyasztani. 8 adagra osztottam el, így egy főre egy fél csirkemellet tettem, mert a töltelékkel együtt nagyon laktató, és ha így esszük, akkor akár még uzsonnára is beleférhet egy tányérral. És a lényeg. Egy adagban mindössze 12g szénhidrát, 16,5g zsír, és 357 kalória van. Viszont tartalmaz 40g fehérjét. Szóval tökéletes diétás étel. Bár a sajtok kicsit zsírosak, ennyi azért még bőven belefér. Jó étvágyat! :) csirke.png

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyasszegeszseggel.blog.hu/api/trackback/id/tr398712218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása