Fogyassz egészséggel

Gombás-hajdinás hús

2016. június 03. 21:34 - RagóPisti

gombas1.jpg

Van aki nem szereti a tarhonyás húst? Ráadásul ha gyorsan kell valami, akkor tökéletes megoldás. Persze ez egy egészségesebb verzió. :) 

Tarhonya helyett hajdina. Ennyi a titok. Amíg az megfől, addig megcsináljuk a húst. Ez most csirke felsőcomb, de lehet mellből is, vagy pulykából. Kevés olívaolajon megpirítom a kockázott combokat, és a karikákra vágott póréhagymát. A fűszerezés mindenkinek kedve szerinti. Ebben só, bors, római kömény, curry (nem csípős), cayenne bors (ez viszont az, csak óvatosan), és pirospaprika van. Ha elkészült, egy tálba tesszük, majd a serpenyőt hagyjuk úgy ahogy van, és mehet bele a gomba. Kicsit átveszi a fűszeres ízeket a serpenyőből. Azért kicsit sózzuk, borsozzuk, és ha roppanós, akkor mehet rá a húsra. Végül a kifőtt hajdina. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Ha sokat pepecselünk, akkor is max fél óra az egész. 

Ami az értékeket illeti egy adagban 6,8g zsír, 17,3g szénhidrát, és 25,1g fehérje. Ideális ebéd, és uzsonna. :) gombas.png

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyasszegeszseggel.blog.hu/api/trackback/id/tr508776784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása