Fogyassz egészséggel

Rakott tök

2016. május 14. 15:07 - RagóPisti

wp_20160514_14_20_40_pro.jpg

Az egyik legnagyobb segítség a diétában az, ha a családod is partner a dologban, és tulajdonképpen a te életmódváltásoddal együtt, ők is egészségesebben étkeznek majd. Illetve azért is jó, mert így nem kell mindig nekem főzni. Ez itt az édesanyám receptje. :) 

Rakott tök

Ez egy nagyon gyors, és egyszerű étel. Ami kell hozzá: gyalult tök (jó a mirelit is), darált pulykahús, bulgur (cserélhető kölesre, hajdinára, kuszkuszra), tejföl (12%), és némi sajt.

Elkészítés

A tököt kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, sóval, kaporral ízesítjük. A bulgurt megfőzzük, a darált húst megpirítjuk (talán azt nem kell már mondanom, hogy olívaolajon, vagy kókuszzsíron), és a végén összekeverjük a kettőt. Egy jénaiban elkezdjük rétegezni. Tök, a húsos bulgur, tejföl, majd még egy ugyan ilyen "emelet". Úgy számoljunk, hogy a tetejére ismét tök kerüljön. Megkenjük a tejföl másik felével, sajtot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük. Nagy adag, gyors, egyszerű, és nagyon finom.

Mint látjátok a táblázatban, én 12 adagra számoltam. Ez nagyjából helytálló is, mert ebből bőven marad másnapra is. Így aztán egy adag étel mindössze 225 kalória, amiben van 13,1g szénhidrát, és 9,4g zsír. Viszont tartalmaz több mint 22g fehérjét, ami igazán kiváló érték. Ebédre, és uzsonnára is mehet belőle nyugodtan. :) tok.png

Szólj hozzá!
Címkék: Receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyasszegeszseggel.blog.hu/api/trackback/id/tr538716400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása